Ήλιε μου, ήλιε σου – Greenpeace

Ξεκίνησε τη δική σου εκστρατεία

Τι είναι το ηλιακό σχολείο;

Ένα ηλιακό σχολείο:
• χρησιμοποιεί τον ελεύθερο χώρο που έχει (π.χ. ταράτσα ή αυλή) για να παράγει ρεύμα από τον ήλιο για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη στη γειτονιά του
• μεταφέρει βασικές γνώσεις για την ηλιακή ενέργεια και τα φωτοβολταϊκά σε όλους τους μαθητές
• προωθεί τη χρήση ηλιακής ενέργειας για ένα καθαρό μέλλον
• είναι ένα σχολείο πρότυπο για όλα τα άλλα και ένα παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνία

Ο στόχος της εκστρατείας σου:

Με την εκστρατεία σου, θα πείσεις τον δήμο σου να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά στην ταράτσα του σχολείου σου, ώστε να βοηθήσει με το ρεύμα που θα παράγεται τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και να εξοικονομήσει πόρους που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στον δήμο. Έτσι, θα δημιουργηθεί όχι μόνο ένα καλύτερο σήμερα για τους μαθητές, αλλά ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Αυτός ο οδηγός θα σε βοηθήσει να σχεδιάσεις τη δική σου εκστρατεία ώστε να γίνει το όνειρό σου πραγματικότητα στο δικό σου σχολείο. Θα βρεις εδώ ένα βασικό υπόδειγμα αιτήματος που μπορείς να στείλεις στον δήμο σου και άλλα εργαλεία που θα σε καθοδηγήσουν να κάνεις τη δική σου πετυχημένη εκστρατεία.

Κάνε ένα εργαστήρι για την ηλιακή ενέργεια

Τι είναι ένα εργαστήρι για την ηλιακή ενέργεια;

Ο στόχος μίας εκπαίδευσης για την ηλιακή ενέργεια είναι να μάθουν τα παιδιά πώς λειτουργεί η ηλιακή ενέργεια και πώς μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε στην καθημερινή μας ζωή, μέσα από διασκεδαστικά και πρακτικά εργαστήρια που συχνά μοιάζουν με παιχνίδι.

Τι μπορείς να διδάξεις λοιπόν;

Υπάρχουν πολλές ιδέες για το τι μπορείς να διδάξεις σε μία εκπαίδευση για την ηλιακή ενέργεια για τους μαθητές σου. Το βασικό πλαίσιο εξαρτάται κυρίως από τον διαθέσιμο χρόνο, τον καιρό και τα οικονομικά.

Πώς μπορώ να κάνω ένα εργαστήρι;

Διάλεξε την τάξη που σε ενδιαφέρει και κατέβασε τις οδηγίες για το αντίστοιχο εργαστήρι, ώστε να οργανώσεις την εκπαίδευση στο τμήμα σου. Μέσα στο .pdf θα βρεις και υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό για να την εμπλουτίσεις.